Cadeautips voor meer plezier in je stiefgezin

Wanneer is jouw stiefgezin succesvol?
november 1, 2018
Waarom ik gewoon stief zeg (en geen bonus of cadeau)
november 29, 2018

Cadeautips voor meer plezier in je stiefgezin

Cadeautips voor meer plezier in je stiefgezin

Terwijl de kinderen aftellen tot Sinterklaas weer in het land komt, neemt bij menig stiefouder de stress al toe: de feestdagen komen er weer aan. Zeker wanneer het niet lekker loopt in je stiefgezin, of met een ex-partner, dan kan de decemberperiode best pittig zijn. Terwijl we zo verlangen naar plezier, weten we niet altijd hoe we dat voor elkaar moeten krijgen. Daarom vind je in deze blog tips voor de leukste cadeautjes om meer plezier te ervaren in je stiefgezin.

Voor mij persoonlijk heeft plezier alles te maken met verbinding. Als ik verbinding voel met iemand, maak ik makkelijker plezier. En als ik plezier heb met iemand, ervaar ik verbinding. Ik geloof dat spelen, plezier maken en humor een verbindend effect hebben in ieder gezin.

In deze blog ontdek je spellen en boeken waarvan ik denk dat die zeer positief kunnen bijdragen aan het plezier in jouw stief- of samengestelde gezin. Dus als je nog een leuk cadeautje zoekt, lees dan vooral verder!

 

Spellen

Vertellis

De mensen achter Vertellis hadden de wens om saamhorigheid te bevorderen. Zij bedachten diverse sets kaarten met prikkelende vragen, om zo goede gesprekken en offline tijd met elkaar stimuleren. Er zijn verschillende edities, eentje voor de feestdagen, een voor je relatie en een gezinseditie. Voor kinderen tussen 6 en 12 jaar is er een vragenboekje: Vertellis Kids. Je leert elkaar (nog beter) kennen, je voelt je meer verbonden en je cre√ęert memorabele momenten. Ideaal dus voor samengestelde gezinnen die verlangen naar meer saamhorigheid.

Workthatout

Dit spel kun je zien als een soort jaarchallenge die je met het hele gezin kunt doen. Het stimuleert gezinseenheid, plezier en aandacht voor elkaar. Het spel draait om vier pijlers: verdieping, aandacht in het gezin voor elkaar, beweging en (huishoudelijke) taken, zelfvertrouwen en eigen keuzes/initiatieven. Ieder gezinslid krijgt een spaarbuisje voor beloningsmuntjes die verdiend kunnen worden door een opdracht te voltooien. Spaarbuis vol? Dan is het tijd voor een sociale activiteit met één van de ouders. Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Een aanrader voor (stief)gezinnen die worstelen met gezamenlijke activiteiten, klusjes in huis of opvoedverschillen.

Lekker in je vel spel

Een set van 48 emotie-kaartjes met tekst, beeld en prikkelende vragen in begrijpelijke taal. Met de kaartjes kun je zes verschillende spelvormen doen, zodat je spelenderwijs leert om gevoelens en emoties bespreekbaar te maken, ze te herkennen en er beter mee om te gaan. Een aanrader voor kinderen en volwassenen die het moeilijk vinden om uit te drukken wat er in hen leeft of die telkens in conflicten verzeild raken.

Complimentenspel

Het Complimentenspel bevat 80 kaartjes met complimenten. Het spel zorgt voor plezier en verbinding op een speelse en ontspannen manier. Door dit spel te gebruiken leer je om het positieve te zien in jezelf en de ander. Wil jij je (stief)kinderen ook laten stralen? Stop dan een complimentje in zijn broodtrommel of leg er eentje op haar kussen. Ook als ze nog niet kunnen lezen werkt dit fantastisch.

 

Boeken

Het hele jaar FEESTEN van Lisa Wade

Toen ik Lisa ontmoette tijdens het In de Wolken Festival, vertelde ze mij dat ze dit boek schreef vanuit haar ervaring als stiefmoeder en moeder. Ze merkte dat vooral feestdagen verbindend werkten voor haar gezin, dus zocht ze manieren om dit nog meer te bevorderen. Dit alles schreef ze op in haar boeken. Geschikt voor ouders met kinderen van 3 t/m 12 jaar.

De kracht van gezinsrituelen

Een prachtig vormgegeven boek met verhalen die je inspireren om met gezinsrituelen stil te staan bij die momenten die er toe doen. Met een stappenplan om zelf aan de slag te gaan. Gezinsrituelen bieden rust, voorspelbaarheid, plezier en saamhorigheid. Ze vormen de gezamenlijke identiteit van het gezin. Ook het wonen in een samengesteld gezin wordt besproken.

Prettige feestdagen met je nieuwe gezin (gratis e-book!)

Samen met Angelique Cras schreef ik het e-book Prettige feestdagen met je nieuwe gezin, omdat we merkten dat de feestdagen in veel stiefgezinnen een heet hangijzer zijn. We leggen uit hoe dat komt en we geven heel veel tips voor een decembermaand met meer rust en plezier. Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang het e-book gratis!

 

Hoe zorg jij in jouw gezin voor plezier en verbinding? Laat het mij weten, ik hoor graag jouw tips en idee√ęn!

Alvast veel speel- en leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *